Catrien Brandenberg

Toen Catrien Brandenberg in 1967 trouwde, was werken geen optie. Een goede huisvrouw bleef thuis en zorgde voor het gezin, dat hoorde nu eenmaal zo. Maar toen de gelegenheid zich voordeed greep Catrien de kansen met beide handen aan, want ze is een ondernemende vrouw en helpt graag mensen.

Inmiddels doet ze al bijna twintig jaar vrijwilligerswerk in het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem waar ze helpt met het patiëntentransport. Ze vervoert patiënten onder andere naar de operatiekamer en heeft dan altijd een aai over de bol of geruststellende woorden klaar. Een kleine moeite, maar het leidt de mensen even af, en dat geeft haar veel voldoening.

Catrien Brandenberg heeft een aantal jaar in de Kerkenraad gezeten, gaat op ziekenbezoek, helpt mee met acties voor de kerk en maakt de roosters voor de vrijwilligers die in het toeristenseizoen op zaterdagmiddag in de Martinuskerk aanwezig zijn als gids of organist. Daarnaast helpt ze mee in de zendingswinkel Dock 60, die wordt beheerd door haar dochter Marian van Pelt. Ook haar kleindochter Anouk is nauw betrokken, het meisje dat in 2006 sleutelhouder was in de voorbereidingen op de festiviteiten omtrent ‘650 jaar Stadsrechten’. Catrien maakte deel uit van een historische dansgroep en maakte de typisch Middeleeuwse kleding zelf. De patronen legde ze neer bij Schering & Inslag waar je de stof voor de jurken, mutsjes en schorten kon kopen. Ook was ze verkeersregelaar, iets wat ze nu nog doet tijdens de Avondvierdaagse, de Vestingstadrun, de intocht van Sinterklaas en de herdenking op 4 mei.

Catrien is graag bezig. Ze heeft gefigureerd in de film Oorlogswinter en de serie Dokter Tinus die in Woudrichem zijn opgenomen. Op Koningsdag en tijdens de Roefelweek steekt ze graag de handen uit de mouwen. De Kofferbakmarkt op ’t Rond was haar idee en samen met haar man Cor organiseerde ze 25 jaar lang reizen voor de veteranen van voetbalvereniging Woudrichem.

Klik op het portret van Catrien Brandenbergom naar de kunstgallerij te gaan.