Coby van Frankenhuyzen en René de Groot

over oude liefde en dingen die er toe doen

Coby van Frankenhuyzen geeft de vesting van Woudrichem kleur met haar winkel Oude Liefde. In 2004 opende ze samen met haar jeugdliefde René de Groot het eeuwenoude pand aan de Hoogstraat nr. 2. Drie verdiepingen vol brocante, retro en vintage, oudhollands snoep, wenskaarten en King Louie jurken voor lieve prijsjes. Bijna elke week struinen ze rond op markten in België en Frankrijk, op zoek naar vondsten die passen in de winkel. Dingen met een verhaal en soms prachtige vondsten, net als dat ze René teruggevonden heeft. Ze zijn een team, een eenheid en vullen elkaar goed aan. Hij heeft oog voor robuuste meubelen, zij voor hippe woonaccessoires. Het zijn spullen die soms opgepoetst of opgeknapt moeten worden en een tweede leven krijgen.

Bij binnenkomst in de winkel steevast romantische klanken van Franse chansons, een warm welkom en een gezellig praatje. Coby bruist van energie, is een verbinder en wil met haar hart van goud de wereld een beetje mooier maken. Als Oude Liefde niet open is, werkt ze bij Syndion in Gorinchem. Ze begeleidt mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking in hun zoektocht naar werk. Onderdeel van haar baan is het dagbestedingsproject GoedPunt, de winkel die ze ziet als een doorgeefluik naar de gewone wereld waar je dingen hoort en mensen ontmoet. Samen met de cliënten maakt ze unieke cadeauartikelen en leuke woonaccessoires, spullen die er toe doen.

Coby van Frankenhuyzen is gelukkig met René, trots op haar dochter Anne en wil iets toevoegen aan de maatschappij. Zichtbaar en onzichtbaar. Ze vindt het fijn om met mensen te werken en een winkel te hebben waar iedereen binnen kan lopen. Met elkaar mens zijn en bewust zijn van de wereld om je heen.

Klik op het portret van Coby van Frankenhuyzen of René de Groot naar de kunstgallerij te gaan.