Paula Jorritsma

Paula Jorritsma, geboren in Friesland en sinds 1994 woonachtig in Woudrichem. Ze studeerde Maatschappijgeschiedenis en werkte als historica voor het Streekarchief in Heusden.

Ze was ondertussen bestuurslid van de Stichting Peuterspeelzalen in Woudrichem, correspondent voor het Brabants Dagblad en schreef mee aan ’t Poortaol, de stadskrant van de vesting Woudrichem.

In 2005 richtte ze met de redactie het bewonersplatform MAAS! op met als doel de vesting nieuw leven in te blazen. Ze organiseerden twee maal per jaar een hilarisch praatprogramma à la Pauw & Witteman.

Paula Jorritsma ontpopte zich als een bevlogen gespreksleider en zette zich met hart en ziel in voor de thema’s die op de agenda stonden.

Ze ontving tientallen gasten, voerde bijzondere gesprekken, bouwde mee aan decors, regelde de locaties en de muzikanten. Er was weer reuring in het vestingstadje!
Naast haar drukke baan, alle nevenactiviteiten en het moederschap vond Paula Jorritsma tijd om een afscheidsfeest te organiseren voor haar vriendin Trijnie die met haar gezin emigreerde naar Zuid-Amerika.
Het was een emotionele aangelegenheid met veel persoonlijke verhalen.

Door haar politieke aspiraties moest ze na negen jaar afscheid nemen van MAAS! Ze was geboeid geraakt door de lokale politiek en besloot kleur te bekennen, aanvankelijk als lid van de PvdA met het idee om raadslid te worden.
Paula Jorritsma werd uiteindelijk voorzitter en lijsttrekker van Progressief Altena, van 2014 – 2018 wethouder in de gemeente Woudrichem en is sinds 2019 wethouder Sociaal Domein en Cultuur in de gemeente Altena.
Ze maakt zich onder meer hard voor cultuureducatie voor kinderen en gaat de uitdaging graag aan om de zorg duurzaam in te richten.
De politica ziet het als een verplichting om vanuit een veilige, fijne situatie zich in te zetten voor mensen die het minder goed getroffen hebben.
Haar motto: “Blijf knokken voor jezelf, voor de wereld, ook al weet je dat je een korreltje in de woestijn bent.”

Klik op het portret van Paula om naar de kunstgallerij te gaan.