Ronald en Annemieke

Op hun 15e luisterden ze samen naar Pink Floyd, op de jeugdzolder van de Veste. Toch gingen ze elk hun eigen weg om elkaar jaren later weer terug te vinden bij het schoolhek van OBS Oudendijk.
Ronald van den Ende en Annemieke van Straten delen sindsdien hun leven en hun passie.
Onder andere voor goed eten. Kookstudio Heerlijk & Eerlijk opende haar deuren in 2006 en staat voor culinair koken met verse streekproducten, afgestemd op het seizoen, milieu- en diervriendelijk geproduceerd en op CO2-neutrale wijze bereid.
Sinds 2016 worden de workshops – als pop-up kookstudio – door heel Nederland gegeven, maar bij voorkeur hier op het eiland.

In hun bedrijfspanden op de Kerkstraat waren ze vijfentwintig jaar lang de kleinste Apple-dealer van Nederland. Van daaruit werkte Annemieke en passant in de acquisitie voor lifestyle- en modebladen.
In hun vrije tijd ontplooiden ze samen allerlei initiatieven in de vesting. Een sociaal-economische impuls was broodnodig na de leegloop eind vorige eeuw.
Met de oprichting van het bewonersplatform ‘MAAS!’, de exclusief voor de vesting gemaakte stadskrant ’t Poortaol’ en het winkeltjes- en horecaoverleg als onderdeel van de Ondernemersvereniging
Woudrichem wisten Ronald en Annemieke, met inschakeling van veel andere vestingbewoners, het stadje weer te laten stralen.

Tegenwoordig doen ze het wat kalmer aan en zijn ze van de Rijkswal verhuisd naar de Daalderstraat, het voormalige naaischooltje van de nonnen.
Naast hun werk voor de kookstudio is Ronald de drijvende kracht achter het Woerkumer Bier.
Met hulp van de bewoners van zorgboerderij Kraaiveld worden retail en horeca in Altena voorzien van smaakvolle streekbieren.

Ze zijn ambitieus, maatschappelijk betrokken en hebben oog voor mens en milieu:
Ronald, de ondernemer en netwerker; Annemieke de motor van het stel.
Samen vieren ze het leven, zijn ze trots op hun kinderen en kleinkinderen en genieten ze in alle opzichten.

Klik op het portret van Ronald of Annemieke om naar de kunstgallerij te gaan.