Sybille van Gammeren

Negentien jaar geleden verhuisde ze van Venlo naar het pittoreske Woudrichem. Sybille van Gammeren moest even wennen, maar ze besloot er iets van te maken en liet geen kans onbenut om in te burgeren. Zo richtte ze buurtvereniging De Molenwieken op en organiseerde met enthousiaste buren allerlei feestelijke activiteiten, borrels en barbecues voor de straat. Ze wilde een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, want omgaan met elkaar is toch een belangrijke bouwsteen, zeker in de vesting Woudrichem waar ‘ons kent ons’.

Sybille van Gammeren nam actief deel aan het bewonersplatform MAAS! en werd in 2013 benoemd tot de allereerste Vestinggouverneur. Ze had altijd al nauw contact met de gemeente als ze zaken signaleerde die aandacht nodig hadden, dus zei ze ‘ja’ op de vraag of zij de belangen van de vestingbewoners wilde behartigen. Maar wat als ludiek initiatief bedoeld was, bleek een serieuze aangelegenheid. Vrouwe Sybille had drie jaar haar handen vol aan alle dingen die speelden binnen de vesting. Ondertussen had ze haar ontwerpstudio ‘De Ideeënkelder’ geopend achter het Arsenaal en werd ze lid van de Lions Club. Als lid van de club draagt ze bij aan diverse goede doelen en ziet ze de diepgaande gesprekken met leden, van verschillende leeftijden en pluimage, als een vorm van zelfverrijking. Daarnaast houdt ze veel van zingen. Ze vindt het heerlijk om op te treden en kijkt ernaar uit om tijdens het festivalweekend met haar band op het podium te staan.

Samen met Arjens geniet Sybille van haar gezin en het leven in Woerkum, maar soms mist ze nog wel de reuring van de grote stad. In carnavalstijd verruilt ze steevast Woudrichem voor het bruisende Venlo om op te gaan in het feestgedruis met alle tradities die erbij horen. Kleur geven aan het leven, dat is haar motto.

Klik op het portret van Sybille van Gammeren om naar de kunstgallerij te gaan.