Mijn 365 dagen project terugblik

Mijn 365 dagen project

Nu ik bijna op de helft ben van mijn 365 dagen project, wil ik graag een blik terug werpen, waarom ik hieraan begonnen ben.

Ik heb ervaren dat het best veel tijd kost om iedere dag tenminste 1 foto te maken van ons gezin of iets dat ik mee maak. Je moet er ten eerste aan denken, maar je zoekt ook een mooi moment in een dag. De foto’s moeten worden ingeladen en bewerkt en af en toe plaats ik hiervan iets op social media. Alles bij elkaar neemt het best wat tijd in beslag.

Maar ik besef me al te goed wat voor moois ik de afgelopen dagen al heb mogen vastleggen. Hoe blij ons gezin is met alle foto’s en hoe graag we er samen op terug kijken.

Sinds ik iedere dag een foto wil maken, gaat de camera overal mee naartoe. Hierdoor leer ik mezelf op ieder moment te fotograferen en ook gewoon in de supermarkt of bij de ikea.

Tijdens dit project ben ik gegroeid als fotograaf. Maar ook zeker als persoon en als moeder. Ik ben heel anders gaan kijken naar mijn gezin, mijn woning en naar wat ik belangrijk vind. Ik ben anders gaan kijken, andere momenten ben ik gaan waarderen.

Ik leg mijn eigen gezin dagelijks vast, ik ben de momentjes gaan zien en ben ze gaan waarderen. Momenten die normaal gesproken aan me voorbij zouden gaan, zetten me nu even stil. Ik let op momenten die voorheen zo vanzelf weer voorbijgingen.
Ik let op details die me raken. En deze momenten zoek ik nu automatisch ook op bij fotoshoots.

Tijdens dit project ben ik gegroeid en is er meer en meer een eigen stijl ontstaan.
Waar ik eerst gefocust was op vooral mooie foto’s te maken, ligt mijn focus nu veel meer op de beleving, de emoties, de connecties.

Door dit project ben ik gaan zien waarom ik echt wil fotograferen. Wat ik met mijn foto’s wil vertellen.

Ik ben nu bijna op de helft en zie zo’n persoonlijke groei in mijn werk ontstaan. Ik zal zeker niet stoppen na dit jaar, maar blijven vastleggen waar mijn hart ligt.