''Leer kijken naar het licht, speel ermee'' & creëer prachtige verhalen met het licht.

WAT GAAF DAT JE INTERESSE HEBT IN MIJN WORKSHOP:

”GOLDEN HOUR MAGIC”

 

 

masterclass golden hour fotografie zonsondergang gezin strand
fotograferen tijdens gouden uur

Deze

Workshop de Golden Hour Magic is voor jou:

– als je hart sneller gaat kloppen van het mooie zachte golden hour licht.

– Je fotografeert op de manuele stand met een spiegel- of systeem camera.

– Je fotografeert professioneel of hobbymatig, Je bent bekend met sluitertijd, iso en diafragma.

 

Tijdens deze workshop leer je hoe je het beste te werk kunt gaan tijdens het gouden uur.

Je leert de beste locaties kiezen. Je leert echt kijken naar het licht en de juiste instellingen toe te passen.

Ontvang na afloop feedback op je foto’s en bewerking.

Aan het einde van deze workshop ontvang jij tevens een certificaat Golden Hour fotograaf.

Review:

Wauw Maaike, wat was dat een toffe workshop!

Toen je deelde op Instagram dat je een workshop ging geven dacht ik meteen ‘yes’!
De beelden die jij maakt zijn zo onwijs mooi en als persoon kom je altijd heel fijn over in je story’s en posts. Nadat we even contact hebben gehad en je wat vragen hebt beantwoord ben ik ervoor gegaan!

Vóór de workshop vond ik het lastig om snel te schakelen tijdens een fotoshoot met de instellingen op mijn camera, goed kijken naar het licht en dan de modellen aansturen. Tijdens de workshop gaf je veel tips die ik gelijk kon toepassen, dat ik echt met een wauw gevoel thuis kwam, trots ben op mijn beelden en met alle waardevolle info verder aan de slag kan.

Het was de investering zeker waard want met deze kennis en ervaring ga ik met veel meer vertrouwen nieuwe fotoshoots in.

Tijdens de workshop voelde ik mij gelijk op mijn gemak. Het leukste was dat alles zo spontaan ging. De relaxte sfeer die jij creëerde zorgde ervoor dat er veel mooie en grappige momenten ontstonden met het gezin waardoor wij die mooie beelden konden maken. Heel knap hoe je én het gezin aanstuurde en tegelijkertijd de fotografen info gaf.

Heel veel dank Maaike!

Danielle Boone

deelnemers golden hour masterclass fotografie workshop tijden gouden uur golden hour light

Wil je altijd al prachtige foto’s maken tijdens het gouden uur?
Ik begrijp het, want dit is hét moment om adembenemende beelden vast te leggen.
Met het zachte licht tijdens het gouden uur kun je werkelijk de meest schitterende foto’s creëren.

Bijna al mijn fotosessies plan ik rond zonsondergang of zonsopgang.
Tijdens deze workshop zal ik je leren hoe ik dit met mijn klanten communiceer en welke tijden het beste zijn om te fotograferen.
Ik zal mijn werkwijze onthullen bij het kiezen van locaties en hoe ik werk met het beschikbare licht.

We gaan dieper in op de camera-instellingen en zorgen ervoor dat je niet alleen prachtige, maar ook haarscherpe foto’s kunt maken.
Deze workshop zit boordevol waardevolle informatie en inspiratie.

Leer echt kijken naar het licht en dit om te zetten naar ware kunstwerken!

Review:

”Ik wilde al een tijdje meer leren over fotograferen tijdens het gouden uur, en toen kwam Maaike op mijn radar. Haar foto’s zijn gewoon prachtig!. Ik volg je al een tijd en vind jouw foto’s prachtig en je bent altijd zo jezelf. Rustig en eerlijk en ik heb gewoon een goed gevoel bij jou. Ik zou willen dat ik ook net zo mooie foto’s kan maken als jij.

Een van de grootste vragen waar ik mee worstelde, was hoe je omgaat met fel licht. Tijdens de masterclass kreeg ik eindelijk het antwoord waar ik naar zocht.

De avond van de workshop was geweldig. Het voelde als een gezellige bijeenkomst met een groep leuke mensen en een prachtig gezin om te fotograferen. Maaike had alles tot in de puntjes voorbereid, waardoor we ons volledig konden concentreren op het fotograferen.

Aan iedereen die twijfelt om een workshop bij Maaike te volgen, wil ik zeggen dat het echt de moeite waard is. Zelfs als de zon niet de hele avond schijnt, leer je hoe je mooie foto’s kunt maken met verschillende soorten zacht licht.

Mijn favoriete moment van de workshop was toen we het gezin in actie konden vastleggen. Ze gedroegen zich zo natuurlijk, met een prachtige brug op de achtergrond en een betoverende roodachtige lucht die weerspiegelde in het water. Het was echt magisch!

Wat ik heb geleerd tijdens de workshop? Nou, ik heb veel geleerd over camerainstellingen, het gebruik van apps om de zonsondergang te voorspellen, en het belang van een groter diafragma dan ik dacht. Oh ja, en het handige trucje met het krukje!

Een onverwachte ontdekking was dat de herfst en winter ook geweldige momenten bieden voor prachtige foto’s tijdens het gouden uurtje.

Maaike, heel erg bedankt voor deze geweldige en leerzame avond!”

Coby Bijsterveld

deelnemers golden hour masterclass fotografie workshop tijden gouden uur golden hour light

Sinds dit jaar mag ik mij officieel een Click Pro Elite noemen.
Neem gerust een kijkje op mijn profiel:

Click Pro Maaike Kampert

Info & investering

Datums nog niet bekend volgende editie zal in het voorjaar zijn.
€475 ex
5 plekken beschikbaar
Gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen

 

vrouw model tijdens het gouden uur

Theorie:

• locaties spotten
• lenzen
• compositie
• aansturen model / gezin
• leer kijken naar het licht
• techniek en instellingen

 

Praktijk:

Samen shooten tijdens het gouden uur, deze editie in het bos in Oosterhout.
Ik leer je alles over tegenlicht / zijlicht.
Ontvang feedback op je beelden en krijg sturing tijdens het fotograferen.

 

 

meisje herfst gouden uur fotografie golden hour

Review:

”Mijn keuze om van Maaike te leren was niet toevallig. Ik ken Maaike al geruime tijd en heb bewonderend toegekeken hoe ze zowel als persoon en fotograaf gegroeid is. Haar passie en toewijding aan haar missie spraken me enorm aan. Ze is open, eerlijk en haar liefde voor licht is aanstekelijk. Het was voor mij vanzelfsprekend om haar workshop te volgen, wetende dat ik daar met mijn onzekerheden en leergierigheid op de juiste plek zou zijn.

Een van de grootste uitdagingen die ik had was het fotograferen tijdens het gouden uur. Ik worstelde altijd met de juiste positie ten opzichte van de zon. Maar tijdens de workshop heb ik geleerd hoe ik dit moet aanpakken.

De workshop zelf was een geweldige ervaring. De kleine groep cursisten gaf ons de kans om persoonlijke aandacht te krijgen. Ik voelde me vrij om mezelf te zijn, inclusief mijn onzekerheden, en dankzij de ruimte en het vertrouwen dat Maaike gaf, verdwenen mijn onzekerheden en kon ik me volledig richten op mijn fotografie.

Aan iedereen die twijfelt om een workshop bij Maaike te volgen, wil ik zeggen: gewoon doen! Je leert zoveel, niet alleen door te luisteren naar haar uitleg, maar ook door te observeren hoe Maaike te werk gaat. Er is ruimte voor vragen en je mag echt alles vragen. Niets is te gek of vreemd, en dat maakt de ervaring nog waardevoller.

Het hoogtepunt van de workshop? Dat was ongetwijfeld de praktijkavond! Alles wat tijdens de theorie besproken was, kon nu getest worden. Het is dan heel tof om gaandeweg te zien hoe iets zich voor je ogen vormt en je dat op beeld kunt vangen.

Wat heb ik uit de workshop gehaald? Het belangrijkste is dat mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik realiseerde me dat mijn kennis en vaardigheden meer dan voldoende zijn, en ik hoef niet meer bang te zijn voor de zon tijdens het gouden uur.”

Erica Turmel

Bekijk hier een blog over hoe Erica de workshop heeft ervaren: Blog Gouden Foto’s

workshop voor beginnende en gevorderde fotografen over golden hour fotografie

 Misschien tot snel! leuk!