De paradijsvogels van Woudrichem

Hi! Wat leuk dat je mijn online expositie komt bekijken!
Ik ben Maaike Kampert van Maaike Kampert Fotografie,
Mijn doel is iedereen te laten stralen in het mooiste licht.
Dierbare kunstwerken maken van jou en je gezin.

Begin 2020 begon ik aan een fotoproject: De paradijsvogels.

Mijn doel was om mensen hier uit Woudrichem die iets bijzonders hebben betekend voor ons vestingstadje of voor de ander in het licht te zetten. Een prachtige expositie met foto’s en verhalen van de echte paradijsvogels van Woudrichem. Zo geschiede en ik heb deze mooie en bijzondere mensen in mijn huis ontvangen en precies zoals ik ze zag geportretteerd. Ik heb geprobeerd de ziel en wat zij voor de ander hebben betekend te vangen in dit beeld. Gaby Stok heeft deze mensen geïnterviewd, zodat het verhaal achter deze paradijsvogels duidelijk zou worden. Alles bij elkaar werd het een heel gaaf project en ik kon niet wachten tot de opening zou zijn. Helaas gooide Corona roet in het eten, en kon de opening niet doorgaan. Ik wachtte rustig af tot er een moment zou komen om alsnog de expositie te openen. We zitten inmiddels in december en nog altijd zijn de maatregelen te scherp om de expositie live te laten starten.

Maar gelukkig leven in een digitaal tijdperk en zijn er nog veel meer mogelijkheden!

Daarom ben jij nu op mijn site en bekijk jij deze online expositie! De werken die zijn gemaakt zijn hieronder gepresenteerd en het prachtige verhaal wat bij deze kanjers hoort staat er ook bij. Laat je inspireren door deze paradijsvogels!

Ik ben natuurlijk hartstikke benieuwd wat je van deze werken vind, laat gerust wat horen!

Heel veel kijk plezier!

 

 

 

Paula Jorritsma

Paula Jorritsma, geboren in Friesland en sinds 1994 woonachtig in Woudrichem. Ze studeerde Maatschappijgeschiedenis en werkte als historica voor het Streekarchief in Heusden. Ze was ondertussen bestuurslid van de Stichting Peuterspeelzalen in Woudrichem, correspondent voor het Brabants Dagblad en schreef mee aan ’t Poortaol, de stadskrant van de vesting Woudrichem.

Lees hier het verhaal verder van Paula Jorritsma

Paula Jorritsma

 

Paula Jorristma
“Blijf knokken voor jezelf, voor de wereld, ook al weet je dat je een korreltje in de woestijn bent.”

Ronald van den Ende en Annemiek van Straten zijn ambitieus, maatschappelijk betrokken en hebben oog voor mens en milieu. Ze waren vijfentwintig jaar lang de kleinste Apple-dealer van Nederland.

Lees hier het verhaal verder van Ronald en Annemiek

Ronald en Annemieke
''Ronald, de ondernemer en netwerker; Annemiek de motor van het stel. Samen vieren ze het leven, zijn ze trots op hun kinderen en kleinkinderen en genieten ze in alle opzichten.''

Emiel Versluis

Over kunstwerken, wilde krokussen en duurzaam groen

In 1999 betrok tuinontwerper Emiel Versluis een middenstandspandje in de vesting Woudrichem. De voormalige slagerij werd omgetoverd tot woonhuis en ontwerpbureau Vis à Vis Ontwerpers. Samen met Margo van Beem ontwerpt hij tuinen en interieurs voor particulieren en bedrijven in de wijde omtrek. Veelzijdig, met passie en milieubewust, want ze maken gebruik van duurzame materialen en natuurrijke beplantingen.

Lees hier het verhaal verder van Emiel Versluis

Emiel Versluis

Anouk van Pelt

Vrouwe Jacoba

In de zomer van 2006 vierde Woudrichem feest. Ter gelegenheid van 650 jaar Stadsrechten werd de vesting het laatste weekend van augustus teruggebracht naar de tijd van toen met Middeleeuwse taferelen, oude ambachten en visserskoren. De straten waren bedekt met stro, de visafslag op d’n Bol was geopend en er werd vis gebakken op ouderwetse potkachels.

Lees hier het verhaal verder van Anouk van Pelt

Anouk van Pelt

 

Rob en Aleid van Helleman

Omzien naar anderen

Het parkeerprobleem in de vesting was voor Aleid van Helleman begin jaren tachtig reden om zich in te zetten voor Woudrichem. Ze legde samen met enkele andere Hoogstraatbewoners een alternatief plan op tafel bij de gemeente maar kreeg nul op het rekest.

Lees hier het verhaal verder van Rob en Aleid

Rob en Aleid
Twee mensen die naar anderen omzien. Een duwtje in de rug is soms zo logisch, maar een kleine moeite is nog altijd een groot plezier!

Sybille van Gammeren

Negentien jaar geleden verhuisde ze van Venlo naar het pittoreske Woudrichem. Sybille van Gammeren moest even wennen, maar ze besloot er iets van te maken en liet geen kans onbenut om in te burgeren. Zo richtte ze buurtvereniging De Molenwieken op en organiseerde met enthousiaste buren allerlei feestelijke activiteiten, borrels en barbecues voor de straat. Ze wilde een positieve bijdrage leveren aan de samenleving, want omgaan met elkaar is toch een belangrijke bouwsteen, zeker in de vesting Woudrichem waar ‘ons kent ons’.

Lees hier het verhaal verder van Sybille van Gammeren

Sybille van Gammeren
Een fineart zwartwit portret

Jos Korthout

Stadsgids, afvalraper, politiek betrokken en levenscoach

Jos Korthout is al ruim veertig jaar gelukkig getrouwd, vader van drie kinderen en opa van drie. Zijn vrije tijd besteedt hij onder meer aan de lokale politiek. Tientallen jaren was hij promotor en voorzitter van de PvdA, tegenwoordig is hij op de achtergrond actief voor Progressief Altena. Want hij heeft het beste voor met zijn mooie gemeente.

Lees hier het verhaal verder van Jos Korthout

Jos Korthout
Vandaag de dag loopt hij met prikstok en afvalzak door Woudrichem om zwerfafval op te ruimen.

Piet de Joode

Een echte Woerkummer en hart voor de gemeenschap

Piet de Joode had in 1997 een briljant idee voor een originele activiteit rondom de traditionele jaarmarkt: het Woerkums kampioenschap vis bakken. Het begon met 9 deelnemers en 1 kistje vis, maar het evenement groeide uit tot een bijzonder succesvolle formule met ruim 30 deelnemers en een paar honderd kilo vis en kreeg zelfs landelijke bekendheid.

 

Lees hier het verhaal verder van Piet de Joode

Piet de Joode

Goof van Vliet

Goof van Vliet zet zich in voor het sociale leven in Woudrichem, tegenwoordig Altena. Zo besloot hij in 2013 zelf de wallen op te fleuren toen de gemeente wilde bezuinigen op groen. Samen met Emiel Versluis richtte hij Woerkumer Weelde op en presenteerde de plannen op een bijeenkomst van Maas!

Lees hier het verhaal verder van Goof van Vliet.

Goof van Vliet

 

Coby van Frankenhuyzen en René de Groot

over oude liefde en dingen die er toe doen

Coby van Frankenhuyzen geeft de vesting van Woudrichem kleur met haar winkel Oude Liefde. In 2004 opende ze samen met haar jeugdliefde René de Groot het eeuwenoude pand aan de Hoogstraat nr. 2. Drie verdiepingen vol brocante, retro en vintage, oudhollands snoep, wenskaarten en King Louie jurken voor lieve prijsjes.

Lees hier het verhaal verder van Coby en Rene:

Coby en Rene

 

 

Bijna elke week struinen ze rond op markten in België en Frankrijk, op zoek naar vondsten die passen in de winkel.

Catrien Brandenberg

Toen Catrien Brandenberg in 1967 trouwde, was werken geen optie. Een goede huisvrouw bleef thuis en zorgde voor het gezin, dat hoorde nu eenmaal zo. Maar toen de gelegenheid zich voordeed greep Catrien de kansen met beide handen aan, want ze is een ondernemende vrouw en helpt graag mensen.

Lees hier het verhaal verder van Catrien Brandenberg:

Catrien

 

Vind jij 1 of meerdere foto’s heel erg mooi? Ze zijn ook te koop, onderaan de expositie kun je de link vinden naar de webstore speciaal gemaakt voor deze expositie.
En ontvang een prachtig fine art print in huis!

https://galerijen.maaikekampert.nl/art/deparadijsvogelsvanwoudrichem

   De Paradijsvogels

 

Of wil jij ook zo’n prachtig portret van jezelf of van je geliefde? Dat kan ook! Boek een portretsessie Zielsportretten